áfonyakrémleves
50 dkg áfonya
3 púpozott ek cukor
2 db fahéjrúd
4 db szegfűszeg
1 db citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
3 dl víz (annyival csináljuk, hogy ellepje a gyümölcsöt)
citromhab
1 csokor citromfű
2 dl hulala
áfonya krémleves
Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral.
Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.
citromhab
A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre.
A cseresznyét alaposan megmossuk, majd a vízzel, eritrittel, és a fűszerekkel feltesszük főni. Közben a chia magot beáztatjuk a rizstejbe, majd 10-15 perc után hozzákeverjük a leve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fagyasztott gyümölcs mixet beletesszük a lábasba, és hagyjuk kis tűzön kiolvadni. Tegyük rá a cukrot, és a kockára vágott almát vagy bármilyen gyümit, ami otthon volt még elfekv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk A feldarabolt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű