60 ml kókusztej
20 ml amaretto likőr
20 ml fehér rum
15 ml cukorszirup
1,5 csésze tört jég
A cukorszirupot előre is elkészíthetjük, hűtőben hetekig eláll: 1,2 dl vízben fölforralunk 10 dkg cukrot, és legalább 5 percig lassú tűzön főzzük. Teljesen kihűtjük. (Ez
a mennyiség 6-7 adag italhoz elegendő)
Kókusztejet friss kókuszdióból is kicsurgathatunk, és konzervet is használhatunk. Utóbbi valamivel sűrűbb, ekkor célszerű több jeget tenni az italhoz.
Turmixoljuk vagy shakerben jól összerázzuk a jég felével a kókusztejet, az amarettót, a fehér rumot és a cukorszirupot. Pohár aljára rakjuk a maradék tört jeget, és ráöntjük a kókuszos italt. Szívószállal kínáljuk, mentalevéllel, gyümölccsel díszíthetjük.
Forró nyári estéken jólesik finom gyümölcsös koktélt kortyolgatni, amelyet alkohollal és anélkül is készíthetünk. Az előbbi esetben nagy melegben szerencsésebb, ha long drink típusú koktélt választunk, amelyben kevesebb az alkohol.
A sört a cukorral és a vaníliával felfőzzük, hűlni hagyjuk. Az alkoholt hozzákeverjük, és legalább 1 hónapig érleljük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHhjjjjjjjuu
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Facsard ki a citrom levét. A sárgarépát is megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Az alma és a narancs levét kifacsarjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg cukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet, majd addig forralom, míg a cukor felolva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű