menu

Családireceptkönyv.hu

Almás béles


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
200 g sertészsír

1 evőkanál porcukor
100 ml tejföl (20%-os)
25 g élesztő (friss)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltelékhez
2 kg alma
100 g kristálycukor
2 teáskanál fahéj (őrölt)
1 marék zsemlemorzsa
A etejére
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


A tejfölben elkeverjük az élesztőt. Lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, tojást és az élesztős tejfölt is. Jól összegyúrjuk, a elfelezzük és félretesszük, amíg az almát elkészítjük.
Az almákat lereszeljük (aki szeretné, meghámozhatja én nem szoktam sem itt sem a lepénynél meghámozni).Ha lereszeltük az almát, lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi - ez nálam 35x25 cm. Tepsibe tesszük, meghintjük 1 marék zsemlemorzsával.Rátesszük az almát, aminek a levét kinyomkodtuk. Ezt megszórjuk cukorral, meghintjük fahéjjal és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Villával megszurkáljuk.és 1 felvert tojással megkenjük. 160 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Hőlégkeverésesnél elég neki 20-25 perc.Ha kihűlt az almás béles felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nálam minden mennyiségben jöhetne az almás süti. Ez az almás béles recept is anyós féle recept, ennek vastagabb a tésztája, mint az enyémnek. Van az a pár recept, amiben szerintem jobb a zsír én ebben is meghagytam, ugyan ha valaki akarja, le lehet cserélni margarinra. Illetve lehet kevesebb almával akár, de szerintem az almás sütik lelke az alma, szóval abból jó sok kell. 35x25 cm-es tepsiben készül az enyém.

Almás béles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ria
Kókusz golyó
Kókusz golyó

Az alapanyagokat össze gyúrjuk és kókuszban meghempergetjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas tekercs (leveles tésztából) Sóbors
Fahéjas tekercs (leveles tésztából) Sóbors

A leveles tésztát előző nap este olvasszuk ki a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy kis tálban keverjük össze a kétféle cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Manyika féle sós rúd
Manyika féle sós rúd

A kinyújtott tésztát csöröge metélővel elvágjuk tojással meg kenjük és megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Puha csokis keksz
Puha csokis keksz

Felkockázunk 2 tábla csokoládét, és megolvasztjuk a vajjal, majd félretesszük hűlni. Egy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliát és az olvasztot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk