Hozzávalók 10-12 személyre
kevés zsír vagy olaj
15 dkg szalonna
2 kg tarja
4 gerezd fokhagyma
40 dkg hagyma
2 evőkanál kakukkfű
15 dkg paradicsompüré
50 dkg csiperkegomba
5-6 ecetes uborka
1 szál kolbász
20 dkg tejföl
2 dkg liszt
őrölt bors
só
a tálaláshoz: friss kenyér vagy tészta
A zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát.
A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félkarikákra vágott hagymát és a paradicsompürét. Kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a felaprított gombát és uborkát, valamint a karikára vágott kolbászt. Tovább főzzük, amíg a gomba is meg nem puhul, ha szükséges, utánaízesítjük.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, a tokányhoz adjuk, ezt követően jól kiforraljuk.
Friss kenyérrel, esetleg tésztával tálaljuk.
1. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 2. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézpetrezselymes burgonya A megsikált burgonyát negyedekbe vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. 190°C-ra előme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű