5 dl félédes vörösbor
2 dl rum
10 ml rumaroma (1-2 teáskanál)
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet fahéj
2 db szegfűszeg (3)
A hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 napig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, elég kb. 5 percig forralni, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A málnát megmossuk, majd lassúprésen lepréseljuk. Akinek nincs lassúprése, az tu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixgéppel össze kell turmixolni a hozzávalókat és már kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1/2 kg cukrot karamellizálok, a 6 liter vízből 1 literrel óvatosan felöntöm / vigyázni mert fröcsköl,/ amikor a karamellizált cukor elolvadt, hozzá öntöm a maradék 5 l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot megmossuk, majd megtisztítjuk a héjától: a gyümölcsre lesz szükségünk, a fehér részt ki kell dobni. Vágjuk ezeket apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű