1 db chili (piros)
0.5 közepes db avokádó (érett)
250 ml tej
4 szál koriander
1 ek limelé
0.5 teáskanál tabasco szósz
só ízlés szerint
A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húst durva kockákra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük. Az avokádót kiemeljük a héjból, durva darabokra vágjuk.
A tejet az avokádóval, chilivel és a korianderrel pürésítjük. Sóval, limelével és tabasco szósszal ízesítjük.
Koriander helyett elkészíthetjük vegyes kerti fűszerekkel is (metélőhagyma, kapor, petrezselyem).
A kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megmosott mentát a karikára vágott citrommal és a 2 liter vízzel 1 napig áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat, és összeforraljuk a forrástól számított 15 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltsünk jeget a highball pohárba. Öntsük hozzá a vodkát, a limelevet és az áfonyalevet. Keverjük jól meg. Díszítsük limeszelettel, kínáljuk szívószállal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. 20 dkg cukrot karamelizálok, majd felöntöm a két liter vízzel, hozzáadom a többi cukrot és kb. fél óráig főzöm, míg kissé szirup szerű nem lesz. Addig megpucolom és lereszelem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű