Hozzávalók 1 pohár italhoz
a csokoládéturmixhoz:
2 gombóc csokoládéfagylalt
1 dl tej
3 dkg jó minőségű tej- vagy étcsokoládé
csipetnyi őrölt fahéj (elhagyható)
a díszítéshez:
habbá vert tejszín
1 szem apró gyümölcs (elhagyható)
menta- vagy citromfűlevé
A csokoládéturmixhoz a tejet langyosra melegítjük, belereszeljük a csokoládét. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik a csokoládé, majd félretesszük, míg ki nem hűl. A fagylaltot és a hideg, csokoládés tejet összeturmixoljuk a fahéjjal. Magas falú pohárba töltjük, tejszínhabbal díszítve azonnal kínáljuk. Mentát, citromfüvet és/vagy gyümölcsöt tehetünk a tetejére. (A csokoládéturmix tovább marad hideg, ha a pohárba néhány jégkockát is teszünk.)
Készítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét önt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAnnyi a különbség, hogy a vizet felforralom a cukorral. Egy 5 literes üvegbe darabolom a citromot, beletszem a citrompótlót és a megmosott mentát. felöntöm a forró cukros vízzel, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFehércsoki likőr Az eljárás roppant egyszerű: a tejszínt fazékba töltöm, beleteszem a vaníliakivonatot vagy a vaníliarúd kikapart magjait, és a hüvelyt is utána dobom. Beletörd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTávolítsuk el az alma magházát, majd vágjuk cikkekre, és tegyük sütőpapírral kibélelt sütőbe, szórjunk mindegyikre egy kis kanálkányi cukrot, és helyezzük el a fahéjat. Süssük, kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű