1 db nagyobb vagy 2 kisebb nyers hátsó csülök. 1,5 kg burgonya, 2-3 nagy fej vöröshagyma negyedelve, 1 fej fokhagyma, 1 kiskanál só, őrölt bors, néhány babérlevél, 3 dl sör.
A csülköt jól megmossuk és lekaparjuk. A sót összekeverjük 1-2 evőkanál étolajjal és a borssal, és ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a csülköt minden oldalról. Ezután egy tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük. (A sütőedény akkora legyen, hogy maradjon még hely a csülök mellett.) Aláöntjük a sört, beleszórjuk a babérlevelet. Az edényt jó szorosan lefedjük alufóliával, és 160-170 fokos sütőben tesszük. Addig sütjük, amíg a csülökbe már viszonyalg könnyen belemegy a beleszúrt villa. (Ez a csülök nagyságától függően több óra is lehet.)
Ekkor darabokra vágott burgonyát, negyedelt vöröshagymát és fokhagymagerezdeket rakunk a hús köré. A zöldségek tetejét enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zöldséget és a húst is meglocsoljuk a hús levével, aztán a tepsit visszatesszük a sütőbe addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, a csülök meg nem pirul, héja ropogós nem lesz. (Ha van grill a sütőben, az utolsó 5 percre kapcsoljuk be.)
Akkor jó az étel, ha a csülök puha, de a bőre ropogósra sült.
A csülköt a vele sült zöldségekkel tálaljuk.
Tipp:
A csülök köré más zöldséget (karfiolt, brokkolit, répát...) vagy gombát is tehetsz.
A hússzeleteket kiklopfoljuk. Bepanírozzuk, majd kisütjük. Minden húshoz sütünk egy tükörtojást, ami majd a hússzeletekre rakunk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük kb. másfél centis szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe egymás mellé fektetjük, megszórjuk összezúzott fokhagymával, és piros aranyból csíkokat szórunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzáadjuk a nyers tojást, petrezselymet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot. A főtt tojásokat lisztbe forgatjuk, majd beburkoljuk a darált hússal és zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmennyiben friss lecsóval készítjük,úgy elsőnek a szokott módon lecsót készítünk a paprikából,paradicsomból,hagymából. A húst kiklopfolom,sózom-borsozom. Egy nagyobb méretű tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű