1 l tej
1 konzerv kukorica
3 nagyobb sárgarépa
1 kisebb cs petrezselyemzöldje
5-6 gerezd fokhagyma
1 ek curry por
1 ek cukor
1 fej vöröshagyma
1 db leveskocka
1 ek liszt
só
bors
1,5 l víz
1 ek olívaolaj
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és egy fazékba az ek olívaolajjal feltesszük párolni. Közben a sárgarépát megmossuk, megpucoljuk, karikára vágjuk, és a hagymára öntjük, így pároljuk tovább kb. 10 percig.
Majd rátesszük a zúzott fokhagymát és a kukoricát is. Jól összekavarjuk, majd minden fűszert ráteszünk a cukor kivételével. 1 ek lisztet szórunk rá, és egy kicsit még így főzzük tovább, majd ráöntjük a tejet és a vizet is.
A petrezselyemzöldjét apróra vágjuk, és beletesszük a levesünkbe, a cukrot is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhult.
Levesgyönggyel is tálalhatjuk
A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegpirítjuk az olaj felében az apróra vágott vöröshagymát. A kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megborsozzuk, megsózzuk, meghintjük majorannával és finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát megpucoljuk, a szár alsó végét levágjuk, hogy ne maradjon rajta fás rész. Az apróra vágott hagymával együtt, a spárgát kb 5 centis darabokra vágva megfőzzük, forrástól s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a piros...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű