menu

Családireceptkönyv.hu

Édesburgonyás-tárkonyos libaaprólékleves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1.5 kg libahús (de nem baj, ha ennél több)
50 dkg édesburgonya (szezonban sütőtök)
1 közepes db sárgarépa
15 dkg zöldborsó
2 nagy db gomba
2 közepes db vöröshagyma
2 teáskanál lestyán
2 tk rozmaring
3 tk tárkony
2 db babérlevél
5 g szegfűbors
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
150 g tejföl (vagy habtejszín)
2 púpozott ek liszt
3 l víz

Elkészítés:


A hagymát aprítsuk, vajon, olajon pirítsuk meg. Szórjuk rá az aprólékot, a fűszereket, és öntsük fel vízzel, tegyük bele a répát, gombát. Fedő alatt kis lángon főzzük legalább egy fél órát, de én 1 órán át takarítottam.
Kb. 45 perc után tegyük bele a felkockázott édesburgonyát, majd újabb 15 perc után a zöldborsót.
Ha az édesburgonya már puhul, készítsük a tejfölös habarást (én jobban szeretem tejföllel, mint tejszínnel, de tejszínnel is mehet), és sűrítsük be a levest. Aki nem tudja, hogy habarjon, keverje össze a lisztet a tejföllel csomómentesre, majd adagoljon ebbe a forró levesből folyamatosan, és keverje el. Ezt egészen addig ismételje apránként, amíg a tejfölös cucc már szinte forró a tálkában ekkor lassan csurgassa bele a fazékba, de már ne rotyogtassa, csak épp gyöngyözzön.
Ekkor tehetünk bele nokedlit, galuskát vagy bármilyen levesbetétet, amit szeretnénk.
Aprított petrezselyemmel és gálánsan szeletelt citrommal tálaljuk, aki akar, facsarjon.

Édesburgonyás-tárkonyos libaaprólékleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mexikói kukoricakrémleves
Mexikói kukoricakrémleves

A konzerv kukoricát leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit átkeverjük és 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LEGÉNYFOGÓ LEVES
LEGÉNYFOGÓ LEVES

A húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lencseleves
Lencseleves

1. Az előkészített lencsét tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben a meghámozott vöröshagymákkal, sóval és babérlevéllel. 2. A lisztből és a tejfölből készíts habarást, amit zúzot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segíts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk