50 dkg eper
260 g cukor
300 ml víz
300 ml vodka
1 db citrom
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A cukorral és a vízzel felfőzzük, míg az eper puha nem lesz. Szétpaszírozzuk és hagyjuk kihűlni.
A citromot kifacsarjuk és ízlés szerint hozzáadjuk.
Következőnek mehet bele a vodka.
Ha kész, mehet az üvegbe vagy a pohárba!
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, foylamtos kevergetés mellett hozzáadjuk a lehűtött, felforralt tej et, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltsd az üvegbe a pálinkát, facsard bele 3 citrom levét, öntsd hozzá a mézet, keverd el jó alaposan, majd a 4. citromot alaposan sikáld meg (ha ezt még eddig nem tetted volna a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy közepes méretű fazékban feltesszük a négy bögre vizet és az öt bögre kristálycukrot, és forralni kezdjük. 2. Ha már forr egy tizenöt perce, akkor egy másik, nagyobb, maga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot 5 dl vízzel egy tálkában felfőzzük és mérsékelt lángon 15 percet hagyjuk főni, majd kihűtjük. Egy 1,5 l-es üveget alaposan megtisztítunk és kiszárítunk. A citromot és a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű