1 bögre rizs
2 bögre tej
1 bögre víz
1/2 vanília rúd
8 tojás
10 dkg vaj
4 kupak édesítőszer
50 dkg eper
2 evőkanál keményítő
A rizst megmossuk, majd egy csipet sóval, vaníliával, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Amikor megpuhult hozzáadom a vajat, aztán lehűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk és az édesítővel felverjük. Mehet bele a sárgája és a kihűlt tejberizs.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát. A tetejére 3-4 szem apróra vágott epret dobunk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék epret édesítővel 2 dl vízzel felfőzzük és keményítővel besűrítjük Csorgassuk rá a kész sütikére.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Karikázzuk fel a kifliket. Egy nagy keverőtálban habverő segítségével habosítsuk fel a tojásokat. Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett először...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. A krémhez az e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1 kg darált keksz, teszek bele 2-3 evőkanál kakaót, és kéz meleg tejjel keverem össze. A kész masszához kb. 15-20 dkg olvasztott vajat teszek, és azt is összedolgozom. Ha nem elég...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA körtéket meghámozom, kivágom a magházát és vékony szeletekre vágom, majd egy edénybe teszem és citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. Egy sütőtálat kivajazok és ebbe fek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű