0.7 dl konyak
0.7 kg cukor
1.4 kg eper (érett)
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk.
Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk.
Hűvös helyre tesszük, és 2-3 naponta összerázzuk.
1 hónap múlva leszűrjük.
A tojássárgáját felverjük, és félretesszük. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a vanília kikapargatott magjait és a rudat is, belereszeljük a szerecsendiót, és hozzáadjuk a cu...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA sűrített tejet annyi vízzel engedjük föl, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük 30 percig. 10 dkg cukorból karamellt készítünk és összekeverjük a tejjel. ha kihült,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot serpenyőbe vagy kis lábasba tesszük. Megolvasztjuk, majd amikor már teljesen felolvadt az összes cukor, a hideg tejjel felengedjük. Végül addig forraljuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű