25 dkg mascarpone
30 dkg eper
200 ml habtejszín
120 g piskótalap
1 ek csokoládéforgács
2 db vanília
1 ek cukor
A mascarponét a felvert tejszínnel, a cukorral és a vaníliával kikeverjük.
Az eper felét összeturmixoljuk, vagy alaposan szétnyomkodjuk, és belekeverjük, vághatunk bele darabokat is. Hagyjunk pár szemet a díszítésre.
Megkenjük vele a piskótát
A csokiforgácsokkal és eperrel díszítjük, majd fagyasztóba tesszük. Egy-két óra, és már lehet is enni.
Egy nagy lábosba 4 liter vizet öntünk, beletesszük a far-hátat, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zelle...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesTurmixold össze a gyümölcsöket és a mézet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy tepsin megpirítjuk a pisztáciát/mogyorót. Míg hűl, megpirítjuk a szezámmagot, majd azt kiszedjük, és a száraz serpenyőben megpirítjuk a róma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű