25 dkg liszt
5 evőkanál vaj
fél evőkanál cukor
fél teáskanál őrölt fahéj
negyed teáskanál só
9-10 evőkanál víz
A töltelékhez:
40 dkg zöld alma (meghámozva, felkockázva)
3 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál vaníliás pudingpor
1 dl víz
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A vaj szoba hőmérsékletű legyen, hogy könnyen dolgozhassunk vele. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Mikor összeállt, fóliába csomagoljuk és legalább egy órán át hűtőben pihentetjük. Az almát a cukorral, a fahéjjal és a vízzel egy edénybe tesszük és felfőzzük. A pudingport egy kevés vízzel simára keverjük. Az alma miután felforrt, 2 percig főjön, majd adjuk hozzá a pudingos keveréket, kavarjuk össze és főzzük még 3 percig. A tölteléket hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és ízlés szerin 6-8 darabra osztjuk. Téglalapot formálunk belőlük, az egyik felükre kenjük az almás tölteléket. A tészta széleit megkenjük kevés olajjal és a töltetlen felét ráhajtjuk, megnyomkodjuk, hogy összeragadjon. Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot és tálalhatjuk is. Porcukorral megszóratjuk, de anélkül is finom!
http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2017/03/kakaos-csiga-rizslisztbol-cocoa-snails.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel elkeverjük, a nyújtott tésztár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütök két lapot 35x40 s. papírral kibélelt tepsiben sárga lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg finom liszt, 4 gr sütőpor -barna lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 dkg ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat alaposan keverjük össze (kivéve a gyümölcsöket), amíg selymes, egynemű masszát nem kapunk (robotgéppel néhány perc alatt meg is van). Ezután sütőpapírral bélelt tep...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz