1/2 kg gomba
1/2 kg krumpli
1 kis fej hagyma
3 ek olaj
só, bors, babérlevél
pirospaprika
tárkony
Galuskához:
2 tojás
só
2 dl tejföl
2 ek liszt
Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát, és megsózzuk. Kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a tárkonyt.
Amíg megfő a krumpli, megcsináljuk a galuskát. Összekeverjük a 2 tojást sóval és annyi liszttel, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk, majd beleszaggatjuk a levesbe. (Vagy a legegyszerűbb, ha egy kisebb nylonzacskóba beletesszük, levágunk egy kicsit az egyik csücskéből és belecsorgatjuk a levesbe.)
Miután megfőtt minden a levesben, egy kis tejfölt összekeverünk liszttel, és beleöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, ha kell utánafűszerezünk, és kész az isteni ízű és illatú levesünk.
1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat is meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát meghámozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük. A csülköt felkockázzuk, a hagymán megpirítjuk. Felöntjük a sonka főzővizével, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát és...
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra Nehézség: KözepesAz olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az felkockázott hagymát, a fokhagymát és néhány percig sütjük. A megtisztított sárgarépát, a zöldséggyökeret felk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a forró olajon üvegesre pirítjuk, beledobjuk az összezúzott fokhagymát, s egy perc pirítás után a pirospaprikát. Elkeverjük, és kevés vízzel rögtön kiforraljuk, aztán meh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű