menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves curry-vel


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 kk szerecsendió ( őrölt)
2 kk curry por
1 ek méz
2 csapott ek liszt (finom)
3 dl csirke alaplé (kockából is jó)
4 dl tej

Elkészítés:


A fokhagymákat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
Közepes méretű lábasban a vajat felhevítjűk, és hozzáadjuk a felaprított fokhagyma felét a fűszerekkel együtt.
Mikor kicsit lepirítottuk, hozzácsurgatjuk a mézet, majd a lisztet.
A lisztet kicsit lepirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Ekkor hozzáöntjük a húslevest is.
Megvárjuk, hogy összeforrjon, hozzátesszük a fokhagyma másik felét, és még 1 percig rotyogtatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tetejére pirított szotyi, tökmag, kockázott pirítós...

Fokhagymakrémleves curry-vel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Minestrone leves
Minestrone leves

A vöröshagymát, a tv paprikát és a szalonnát apró darabokra vágjuk, üvegesre pirítjuk az olívaolajon. A répákat, a póréhagymát karikákra, a karalábét, zellergumót, padlizsánt kis...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harira (marokkói lencseleves)
Harira (marokkói lencseleves)

A húst először blansírozzuk: hideg vízben feltesszük, felforraljuk, a vizet leöntjük, majd ismét felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, a zellert és a fűszereket....

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Renáta
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A felkockázott húst felteszem főni, ha felforrt lehabozom. Beleteszem a felkockázott zöldségeket és a fűszereket. Puhára főzöm, ekkor beleteszem a tárkonyt és a tejszínt. Felforral...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk