50 dkg kacsahús
1 közepes db kelkáposzta
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
3 közepes db burgonya
1 teáskanál majoranna
1 kávéskanál köménymag
1 késhegynyi kurkuma
1 evőkanál étkezési keményítő
175 g tejföl
10 dkg eperlevél tészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek kacsazsír
2 l víz
A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. 2 ek. kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha kell, az elfőtt vizet pótoljuk.
A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk, és metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk.
Ugyanígy a feldarabolt répákat és krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. A vége felé beletesszük a levestésztát.
Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vörösh...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA húst és a csontot megmossuk. A húst felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszere...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű