személyenként
2 banán
2 dl kókusz- vagy mandulatej
10-15 jégkocka
1 teáskanál vaníliakivonat
1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Pohárba töltve, szívószállal tálaljuk.
Tipp: a nyerskonyha követői és a gluténmentes, paleodiétát tartók a vaníliakivonat helyett vaníliarúd kikapart magjait használják! Ha nincs otthon jégdarálásra alkalmas turmixgép, akkor a jégkockákat tegyük nejlonzacskóba, a zacskó tetejére terítsünk törlőkendőt. Húsklopfolóval törjük apróra, így borítsuk a gépbe.
Öntsük bele egy nagy lábasba a vizet és a cukrot, és addig forraljuk, míg a cukor felolvad. Öntsük a cukoroldathoz a bort, a citromlevet és a vodkát (vagy a cseresznyepálinkát), p...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A cukrot, a vizet, a vaníliás cukrot és a cappucino-port összefőzzük. 2. Ha kihűlt, belekeverünk 3 dl tartós tejszínt és 2,5 dl rumot.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzőlő likőr: Ugyan az a ment mint a szilvánál, csak annyi a különbség, hogy itt nem karamellizáltam a cukrot, mert nem akartam ezt a szép színt elrontani vele, a cukrot csak simán...
Elkészítési idő: 2 -3 hét Nehézség: KözepesA tejszínt összeforraljuk 30 dkg cukorral. A kakaóport összekeverjük 10 dkg cukorral, majd a tejszínes anyagból keveset hozzáadunk, csomómentesre keverjük, majd ezt szép lassan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű