személyenként
1 nagyobb szelet görögdinnye
1-2 teáskanál méz
1 szál menta
néhány csepp citromlé
A dinnyehúst kimagozzuk, és addig turmixoljuk, amíg homogén lé nem lesz belőle. A gyümölcs édességétől függően mézzel édesítjük, és néhány csepp citromlevet csöpögtetünk bele. Kancsóba töltjük, mentát teszünk hozzá, és lefedve lehűtjük.
Jéghidegen tálaljuk.
ha nem sikerül édes dinnyét vásárolni, ezzel a módszerrel „feljavíthatjuk” az ízét
Kimosunk kettő, 2 literes befőttes üveget. Megtisztítjuk az epret, és átmossuk. Lecsepegtetjük, majd szétosztjuk az üvegekbe. A cukrot 3-4 dl pálinkával felmelegítjük A cukornak...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA rizst jól átmosom és pici sóval lassú lángon felteszem főni. Nagyjából 40 percig főzöm, és a végefelé a kókuszreszeléket is hozzászórom. Botmixerrel vagy turmixgépben darálom, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd negyedekre, ha nagyobb szemű nyolcadokra vágjuk. 2. Beletesszük egy nagyobb, lezárható kancsóba (ha nincs, akkor alufóliával takarjuk majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat folyó víz alatt jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan meghámozzuk, vigyázva, hogy fehér rész ne maradjon a héjon. A narancshéjat egy tiszta, steril üveg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű