1 egész gyöngytyúk
3 tk só
5 l hideg víz
1 db közepes vöröshagyma
frissen őrölt fekete bors
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
2 közepesen nagy sárgarépa
2 közepesen nagy fehérrépa
1/2 karalábé
1/4 zeller
ízlés szerint levestészta
A gyöngytyúkot megtisztítjuk, és daraboljuk.
Fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk, visszavesszük a lángot, és többszörösen lehabozzuk.
A megtisztított hagymát beletesszük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Beállítjuk a hőforrást alatta, hogy csak gyöngyözzön (a gyöngyös alatt :-)) a leves, lefedjük, és puhára főzzük a húst.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket, hosszúkás darabokra vágjuk, hozzáadjuk a kész leveshez, és pár perc alatt megfőzzük.
Tetszés szerinti levestésztát enyhén sós vízben kifőzünk.
Ha kész a leves, átszűrjük.
A levest tányérokba szedjük, húsdarabokkal, zöldségekkel és tésztával tálaljuk.
A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk. Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angol zellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábosban melegítsük fel az olajat, dobjuk rá a karfiolos krémleves keveréket és várjuk meg ameddig átmelegszik. 2. Reszeljük hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Lépés 1 Vágjuk le a spárga végeit, hámozzuk le a fás részeket. Vágjuk le a tetejüket is, ezeket tegyük félre. Vágjuk a többi részt kisebb darabokra. Vágjuk apróra a h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes