40 dkg málna
4 dl tej
2 dl tejszín
1 dl málnaszörp
2 ek cukor vagy mé
A málnaszemeket megmossuk, lecsöpögtettjük, és félretesszünk pár szebb szemet.
A hozzávalókat beletöltjük a turmixgépbe, és beindítjuk.
Fáradságot nem kímélve szűrjük le, így a magokkal nem kell bajlódni.
Néhány egész szemmel díszítjük.
A mosott, pucolt, magozott almát kb. fél cm vastagra szeleteljük, és azonnal citromlébe forgatjuk, hogy ne barnuljon meg. Rászórjuk a cukrot, a sót, a fahéjat és a szegfűszeget, ma...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra. Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi bőven ellepi. A vaníliarudat hosszában felv...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megkenjük a mustárral, ráteszünk egy szelet sonkát és sajtos, félbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű