Tésztához:
12 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1 sütőpor,
2 tojássárgája
2 ek cukor
pici tej
Tetejére:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kivajazott tepsibe símítjuk.
A tojásfehérjékből gőz fölött kemény habot verünk.
A tésztát 5 pecig közepes lángon sütjük.
Kicsit várjuk, hogy kihűljön a tészta, majd rákenjük a habot.
Tetejére ribizlit szórunk, és visszatesszük a sütőbe kb. 5-10 percre.
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból és a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, citromhéjat, végül annyi tejfölt adu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű