5 dkg kimagvazott, apróra vágott datolya
15 dkg dió
20 dkg cukor
30 dkg liszt
4 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
A tojások fehérjét egy tálba tesszük és kemény habot verünk belőlük. A többi hozzávalót egy másik tálba tesszük és jól összekeverjük. A tojáshabot beleforgatjuk a tésztába, de vigyázzunk, hogy ne törjön. Kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon 60 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűl szeletelhetjük.
Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálcát celofánnal borítunk. A babapiskótákat egyesével megmártjuk a tejeskávéban, majd egymás alá két sorban szorosan 8-8 darabot felsorakoztatunk. Celofánnal lefedjük és hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd fel formázhatóvá a kókuszzsírt 20 dkg finomra őrölt kókuszreszeléket (van ilyen fajta készen is!) keverj össze annyi evőkanál lágy kókuszzsírral, hogy a massza összeálljon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzünk.Ha kihűlt, megpucoljuk.A franciasaláta alapot megfőzzük,majd kihűtjük.A savanyú uborkát és az almát apró darabokra vágunk, és a franciasaláta alaphoz ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes