A leveshez:
500 g karfiol
200 g sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
1.25 l szárnyas alaplé
100 g tejföl
50 g főzőtejszín
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek petrezselyem
A vajas galuskához:
50 g vaj
1 db tojás
1 csipet só
60 g liszt
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk.
A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a sárgarépát, további 5 percig dinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A galuskához a vajat elkavarjuk a tojással és a sóval, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskakeménységű legyen.
Kiskanállal a galuskatésztából galuskákat szaggatunk a levesbe, és kb. 5 perc alatt megfőzzük.
A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés levessel, majd a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük.
A levest megszórjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
A tarját apró kockára vágom, zsiradékon fehéredésig sütöm, majd fedő alatt párolom, kb félpuhára, ekkor hozzáadom a zöldséget répát, és az összevágott friss zöldbabot mellyel együt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a vajat kell megolvasztanunk a gáztűzhelyen, nem baj az se, ha picit több mint 5 dkg, az is megadja az ízét. Ha elolvadt a vajunk, mehet bele körülbelül 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zölds...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA kicsontozott husokat apró kockára vágjuk. Egy nagyobb fazékba felforrósítjuk a zsírt és megpirítjuk benne a húst. Közben a megtisztított zöldségeket apró kockára vágjuk és a zöl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes