menu

Családireceptkönyv.hu

Kinder pingui


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál olaj

A krémhez:
7 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
2 dkg zselatin

A középső csokoládés réteghez:
16 dkg tejcsokoládé
6 dkg vaj

A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Kinder pingui

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Csörögefánk
Csörögefánk

A hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, derelyemetszővel tenyérnyi négyzeteket vágunk. A tésztalapok közepét párhuzamosan bevagdaljuk. Egyik fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zserbó
Zserbó

A tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Rétes - Cseh rétes
Rétes - Cseh rétes

1. A lisztet a cukorral és a sütőporral elkeverjük, a margarint lefagyasztjuk. 2. A margarin felét lereszeljük, és a tepsi aljára szórjuk a lisztes keverék felét. 3. Rátess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zabpelyhes tálkák
Zabpelyhes tálkák

A hozzávalókat külön-külön összekeverjük majd a két keveréket is. Muffinsütőben tálkákat formázunk belőlük. 175°C-on 10-12 percen át süssük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk