500 g darált háztartási keksz
200 g porcukor
100 g vaj
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rumaroma
tej
meggybefőtt (esetleg rumos meggy)
kókuszreszelék
A kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.
Meghempergetjük kókuszreszelékben és bonbonos kapszlikba helyezzük a golyókat.
A gyümölcslé feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző kérte a tartalom eltávolítását. A recept lin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű