Egy 4 literes dunsztosüvegbe rakjuk a málnát. Lehetőleg tiszta legyen a málna, hogy ne kelljen megmosni, hogy ne törjön össze.
Rászórjuk a kristálycukrot, és összerázzuk egy kicsit.
Ráöntjük a pálinkát, és megint megmozgatjuk.
Jól lezárjuk, és félárnyékos helyen legalább 20 napig érleljük. Legjobb naponta egyszer-kétszer egy kicsit megrázogatni - forgatni, hogy a cukor lassan felolvadjon.
Leszűrjük üvegbe, és a likőrt még legalább 2 hónapig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy érlelődjön.
1 kg málna
1 kg cukor
10 dl pálinka (törköly vagy vegyes gyümölcspálinka)
5 narancsot alapos sikálás, és 1 napos tiszta vízben való áztatás után vékonyan meghámozunk úgy, hogy a fehér rész ne maradjon a héján. A fehér részt a narancs húsáról is eltávolít...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA diólikőr elkészítése azzal kezdődik, hogy zöld diót szedünk a fáról, majd alaposan megmossuk, felhúzunk egy gumikesztyűt (ezt tessék komolyan venni, mert annyira megfogja az embe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA recept nagyon egyszerű, a vízben a megtisztított birsalma kockákat feltesszük főni, és addig főzzük, míg az almakockák meg nem főnek. Ezután bögrébe töltjük, és ízlés szerint éd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy másfél literes kancsó aljára 3 evőkanál barnacukrot szórunk, és ráfacsarjuk két citrom levét. Hozzáteszünk egy csokor megmosott citromfüvet és mentát, és felöntjük hideg vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű