Hozzávalók 1 pohár italhoz
a málnaturmixhoz:
2 gombóc vaníliafagylalt
1 dl hideg tej
5 dkg málna (fagyasztott is lehet)
édesítőszer (ízlés szerint, ha a málna nem elég édes)
a díszítéshez:
habbá vert tejszín (elhagyható)
mentalevél (elhagyható)
1-2 szem málna (elhagyható)
A málnaturmixhoz a fagylaltot, a tejet és a málnát összeturmixoljuk az édesítőszerrel. Magas falú, lehetőleg hűtött pohárba töltjük, tejszínhabbal díszítve azonnal kínáljuk. (Aki nem szereti az apró magokat az italban, szűrje át a turmixot.)
A lehűtott hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Ha szükséges édesítjük!
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű3 l forralt, kihűtött tisztított vízbe (vagy szénsavmentes ásványvízbe) beáztatunk 30 bodzavirág tányért (virággal lefelé) 24 órára. Másnap kiszedjük a bodzát, szűrőn átszűrjük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rumtopf készítése az eperrel indul és az egész gyümölcsszezont átöleli. Első lépésként tegyünk egy nagy, széles szájú üveg aljára tisztított epret, szórjunk rá cukrot. Kb. a gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehér csokoládét göz felett felolvasztjuk. Majd egy tálba hozzá adjuk a cukrot, tojást, tejszín felét és addig keverjük amig szép sima lesz. Adjuk hozzá az Amaretto-t és hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű