30 dkg mangó (nettó)
3 dkg melaszos nádcukor
2.5 dl joghurt
1 kávéskanál szegfűbors
1 marék jégkocka (kb mint a joghurt)
Megpucoljuk a mangót, a húsát levágjuk a magjáról.
A többi hozzávalóval és a jéggel turmixgépben egyneműsítjük.
Fél literes poharakat félig töltünk a gyümölcslével, majd 1 dl ásványvizet öntünk hozzá. Egy evőkanálnyi jeget zúzunk bele. A citromokat felvágjuk, keveset facsarunk belőle az ita...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz anyagokat összekeverjük nagy befőttesüvegben, időnként megkeverjük, 2 hétig érleljük. Üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű