300 g mascarpone
2 dl habtejszín
20 dkg porcukor
12 db babapiskóta
20 dkg málna (vagy bogyós gyümölcs)
40 dkg vanília fagylalt (bármilyen fagyi)
1 dl habtejszín
1 ek karamell öntet
1 ek csokoládéforgács (csokichips)
A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd erre tesszük a mascarponés habot, majd újra piskóta, utána gyümölcs, és a tetejére terítjük a maradék mascarponés habot. Letakarjuk a kelyheket fóliával, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Karamellöntet elkészítése:
10 dkg cukrot megolvasztunk 1 tk vajjal, ha már szép karamell színe van a cukornak, felengedjük 2 dl tejszínnel (nem kell megijedni, ha a cukor összeugrik. Lassú tűzön kevergetve szépen felolvad.) Amikor elkezd forrni, belekeverünk fél cs vaníliás pudingport. Ezzel szép sűrűre főzzük.
Tálalás:
A hűtőből kivett kelyhekre halmozunk 2-2 gombóc fagyit, teszünk rá tejszínhabot, megszórjuk a maradék piskótamorzsával, meglocsoljuk karamellöntettel, és megszórjuk csokichips-szel.
A hagymát karikára vágjuk, a szalonnával együtt picit átpirítjuk. A sajtot és a paprikát felkockázzuk. A tojásokat felverjük, beletesszük az összes hozzávalót, ízesítjük. Szilikon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSvinjski file očistite od suvišnih kožica i narežite na komade ili kocke. Na dobro zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, do zlatne boje. 2. Dodajte narezane g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kleinen feiner Eisbergsalat in feine Streifen schneiden. Auf den Tellern anordnen. Warme Haube: 1-2 TL Öl mit etwas Mineralwasser mit einer klein geschnittenen Zwiebel und...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a palacsintához valókat összekeverjük és kisütjük 2. a párizsit a hagymával ledaráljuk 3. hozzáöntjük a többi hozzávalót és összekeverjük 4. a palacsintát megtöltjük a töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz