menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymaleves Nicki konyhájából


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csokor medvehagyma
2 db burgonya
1 db zeller
1 db leveskocka (zöldségleves)
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


A burgonyát és a zellert (kb akkora darab, mint a burgonya) megtisztítjuk, kockára vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban a fele medvehagymát az olajon átpároljuk, pár perc alatt a harmadára esik össze, ekkor rádobjuk a burgonyát és a zellert, összeforgatjuk, és felöntjük 0,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockát és sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha már a zeller is puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, felöntjük még 0,5 l vízzel, és beledobjuk a medvehagyma másik felét. Újraforraljuk, és forrástól számítva még 1-2 percig főzzük.

Medvehagymaleves Nicki konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dunai halászlé
Dunai halászlé

1. A megtisztított halat 6-8 dkg-os darabokra vágom és besózom. 2. A hagymát apróra vágom, a halfejekkel, gerincekkel, farokkal és uszonyokkal, paprikával háromnegyed óráig főz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Krumpligombóc leves
Krumpligombóc leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Román halcsorba
Román halcsorba

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Grízgombóc leves✓
Grízgombóc leves✓

hagyma-->pírítom+zöldség+p.paprika-->ha megfőtt minden bele a grízgombóc :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk