15 dkg cukor
1 nagy üveg (kb. 7 dl) meggybefőtt)
1 fahéjrúd
1 citrom héja
néhány szegfűszeg
1 liter vodka vagy 1/2 liter 96%-os gyógyszertári alkohol
Szirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját nagyon vékonyan, csak a sárga részt lehámozva, nagyobb darabokban tesszük bele.) A forrástól számított 10-15 percig főzött keveréket hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Átszűrjük több réteg tüllön vagy gézen, és felöntjük az alkohollal vagy a vodkával. Fogyasztás előtt legalább 1 hétig állni hagyjuk, majd üvegekbe szűrjük.
Highball pohárba tegyünk jeget, öntsük hozzá a vodkát, a lime levet és az áfonyalevet. Keverjük jól össze, majd díszítsük lime szeletekkel.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA rum kivételével a hozzávalókat melegítsük fel, közben alaposan keverjük össze, amikor kihült keverjük össze a rummal és tültsük üvegekbe.Fogyasztás előtt alaposan rázzuk fel, hűt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük ,csavaros kupakos üvegbe lezárjuk -Kb. 3-4 hét alatt sűrűn rázogatjuk , a mazsola megduzzad (ezt ki kell szedni a pálinkából, mert végül ízetlenre ázik) -A pálin...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA borokat a vízzel egy lábasba öntjük, beleszórjuk a fűszereket. A narancs héjának a felét levágjuk, de a fehér rész ne kerüljön bele. Ezt is a lábasba tesszük, a narancsot is bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű