menu

Családireceptkönyv.hu

Mentás bodzaital


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15-20 bodzavirág
1/2 kg cukor
1 citrom
25-30 szem citrompótló
5-6 mentaág

Elkészítés:


Ötliteres üvegbe rakjuk a hozzávalókat, és egészen az üveg nyakáig töltünk rájuk vizet. (A citromot előbb megmossuk, félbevágjuk, kissé belenyomkodjuk a levét az üvegbe, úgy karikázzuk föl.) Naponta egyszer-kétszer átkavarjuk az egészet, majd két nap után leszűrjük. (A virágokat és a citromkarikákat alaposan ki is nyomkodjuk, hogy egyetlen csöpp se vesszen kárba az isteni nedűből!) A kész italt két-három nap alatt célszerű meginni, és addig is érdemes hűtőben tárolni, hogy ne kezdjen erjedni.


Tipp: még erőteljesebb mentás ízt kapunk, ha kihűlt mentateát is keverünk a kész, szűrt italhoz.

Mentás bodzaital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Trópusi smoothie
Trópusi smoothie

Az ananászt fagyasszuk le, majd az összes többi hozzávalóval simára turmixoljuk.

Elkészítési idő: 2 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Vermuth
Vermuth

Összeöntve állni hagyjuk 10 nap múlva fogyasztható.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Fenyőszesz
Fenyőszesz

A tűleveleket mozsárba összetörjük, és annyi tiszta szeszt öntünk rá, amannyi éppen belepi. 5-6 nap múlva leszűrjük róla a fenyőszeszt.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi Baileys
Házi Baileys

Jól összekeverni a hozzávalókat.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk