15-20 bodzavirág
1/2 kg cukor
1 citrom
25-30 szem citrompótló
5-6 mentaág
Ötliteres üvegbe rakjuk a hozzávalókat, és egészen az üveg nyakáig töltünk rájuk vizet. (A citromot előbb megmossuk, félbevágjuk, kissé belenyomkodjuk a levét az üvegbe, úgy karikázzuk föl.) Naponta egyszer-kétszer átkavarjuk az egészet, majd két nap után leszűrjük. (A virágokat és a citromkarikákat alaposan ki is nyomkodjuk, hogy egyetlen csöpp se vesszen kárba az isteni nedűből!) A kész italt két-három nap alatt célszerű meginni, és addig is érdemes hűtőben tárolni, hogy ne kezdjen erjedni.
Tipp: még erőteljesebb mentás ízt kapunk, ha kihűlt mentateát is keverünk a kész, szűrt italhoz.
Az ananászt fagyasszuk le, majd az összes többi hozzávalóval simára turmixoljuk.
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűÖsszeöntve állni hagyjuk 10 nap múlva fogyasztható.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tűleveleket mozsárba összetörjük, és annyi tiszta szeszt öntünk rá, amannyi éppen belepi. 5-6 nap múlva leszűrjük róla a fenyőszeszt.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesJól összekeverni a hozzávalókat.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű