1 liter szilvapálinka •
10 dkg friss szilva
A szilvát alaposan megmossuk, a szárát eltávolítjuk, vékony tűvel néhány helyen megszurkáljuk. Tisztára mosott öblösebb edénybe vagy széles szájú üvegbe tesszük a szilvaszemeket, és felöntjük a pálinkával.
Az üveget lezárjuk, és legalább három hónapig sötét, hűvös helyen érleljük.
A három hónap letelte után csinos üvegekbe öntve akár ajándékba is adhatjuk.
Összeaprítjuk a fügét. Vékonyan lehámozzuk a citrusok héját, keskeny csíkokra vágjuk. Durvára vágjuk a diót. Hozzáadunk 1 dl pálinkát, jól összerázzuk. Üvegbe töltjük és ráöntj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűForrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 liter vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforralta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű