menu

Családireceptkönyv.hu

ŐSZIBARACK FAGYI


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g magozott őszibarack héjastul
80 g cukor
1 kk. citromlé
2 tojássárgája
1,5 dl tej
2,5 dl tejszín
100 g cukor

Elkészítés:


Összefőzzük a barackot a cukorral és citromlével, míg a barack jól meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítjük és hagyjuk hűlni.

A tejet felforraljuk és takarékra vesszük.
A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd a tejszín felét is hozzákeverjük.
A tejszín másik felét a felforralt tejhez adjuk, majd egy keverés után hozzáöntjük a tojássárgájás krémet.
Addig főzzük folyamatosan kevergetve amíg felforr. Ezt is hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a barackkal jó alaposan és egy műanyag dobozba tesszük (fagyigép híján). Betesszük a fagyasztóba és 4x-5x fél óránként jó alaposan átkeverjük.
Tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyedén lehessen porciózni.
Nagyon finom fagylalt, dehát bármelyik házi nagyon finom, sokkal különb, mint a cukrászdai

ŐSZIBARACK FAGYI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos 2.
Lángos 2.

A hozzávalókat dagasztom. Fél napra olajjal megkent tálba teszem. Kis lángon sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás rántotta
Burgonyás rántotta

A megpucolt burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd egy serpenyőben a forró, petrezselymes vajban megforgatjuk. Megszórjuk pirospaprikával és ráöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Farsangi fánk
Farsangi fánk

Az élesztőt kevés cukorral, csipet sóval és 10 dkg liszttel elmorzsoljuk, 1 dl langyos tejjel összekeverve kovászt készítünk, langyos helyen kelesztjük. A többi lisztet és a tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szezámmagos rántott hús fokhagymás tejföllel, krumpl
Szezámmagos rántott hús fokhagymás tejföllel, krumpl

A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk