250 g bacon (apróra vágott)
300 g darált sertéshús (sertés vegyesen)
300 g kolbász (vékony, cserkész, vagy hasonló, erdetileg Thüringer Mettwurst)
3 db vöröshagyma
3 db póréhagyma (nagy)
2 ek olívaolaj
1.5 l alaplé (zöldségkockából leves, eredetileg 1 l leves és 1/2 l fehérbor)
3 gerezd fokhagyma
200 g gomba (friss)
20 dkg konzerv paradicsom
400 g krémsajt (zöldfűszeres)
250 ml főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
Egy edényben az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a bacont, kicsit megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
A darált húst is hozzátesszük, és ezt is pár percig pirítjuk.
A karikára vágott pórét, az átnyomott fokhagymát és a kolbászt hozzáadjuk, rövid idő után a gombát és a paradicsomot is.
Felöntjük a biolevessel, és beletesszük a krémsajtot is.
Lefedjük, és kb. 10 percet közepes lángon főzzük.
Beleöntjük a tejszínt is, újból felforraljuk, majd az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megszórjuk és megdinszteljük. Amikor majdnem puhák már a zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot összedaraboljuk, megmossuk, felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Felforraljuk, leszedjük a habját majd kis lángon főzzük tovább. A zöldségeket is megtisztítjuk és a leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. 2. A hagymát apróra vágom. Az apró hal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát feltesszük főni annyi vízben, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Hozzátesszük a húsleveskockát. Amikor megpuhult, hozzátesszük a tejszínt, botmixerrel pépesítjük. (ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű