40 dkg karfiol
2 nagyobb sárgarépa
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 púpos tk morzsolt tárkony
1 leveskocka
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk.
A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk.
A répát és a karfiolt feltesszük főni. Beleszórjuk a sót, borsot, tárkonyt és belerakjuk a kockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk.
Ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a tejszínnel és felfőzzük a levest.
Melegen tálaljuk.
Egy közepes fej hagymàt olajon megpirìtok; sàrgarépàt, zöldséget, krumplit, karalàbét összevàgok, majd a hagymàval kicsit àtforgatom. Felöntöm vìzzel. Megfűszerezem bors, sò, őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert aprítógépbe teszem, összedarálom (ez a sofrito). Ezt az összedarált zöldséget és szalonnát fazékban megpárolom sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű