50 dkg füstölt tarja (bármilyen füstölt hús)
8 közepes db burgonya
4 db babérlevél
1 ek fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket.
Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük.
A végén a tejfölt csomómentesre elkeverjük a liszttel, a pirospaprikával és 1 merőkanál meleg levessel.
A leveshez adjuk és ezzel forralunk rajta még egyet.
Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKeresztben félbevágjuk a fokhagymafejeket. Fölolvasztjuk a 2 dkg vajat. A vágott felületével lefelé beletesszük a fokhagymát, lassú tűzön megpirítjuk, és hozzáadunk 1 dl vizet. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a gombákat. Kb. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű