menu

Családireceptkönyv.hu

Sörös vadmalacleves


Írta:

Elk. idő: 180 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


vaddisznócomb, -oldalas, -lapocka összesen kb. 1 kg /A sima sertéshús is jó természetesen./
3 db vöröshagyma
2 ek sertészsír
2,5 dl világos sör
5 szem borókabogyó
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 csipet fehérbors

3 szem fekete bors
3 szem rózsabors
3 szem szegfűbors
2-3 db babérlevél
Levesbe:

4 szép száll sárgarépa
3 száll petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3-4 szem újkrumpli
2 kalap vargánya gomba
petrezselyem- és zellerzöld
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

Elkészítés:


A húst pörköltnyi kockára vágjuk. Az oldalast egy-egy csontnál elvágjuk, és ha a combcsont is kéznél van, no meg egy erős férfi, akkor megkérjük, hogy fűrészelje nekünk fazékba rakható darabokra.
A vöröshagymát kockára vágjuk, és sertészsíron elkezdjük dinsztelni, amikor arany színűre alakult, hozzáöntjük a sör felét, és szépen addig főzzük, míg el nem párolog, a hagyma pedig egészen krémes állagú nem lesz, és ekkor tesszük rá a húst, melyet jól lepirítunk, borsozzuk, és rátesszük a fokhagymát is.
Hozzátesszük a pirospaprikát, és elkeverés után a sót, a maradék sörrel pedig felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet, a borsokat és a borókát is. Most szépen levet ereszt majd, fedő alatt pároljuk a kis pörköltünket.
Egy fél óra múlva megnézzük, és utána felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg finom puha nem lesz, a hús már majdhogynem elválik a csontról.
A főzési idő alatt megpucoljuk a zöldségeket, és felkarikázzuk őket, és amikor már megfőtt a hús, hozzátesszük az egészet, és felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel.
Egy csokornyi petrezselymet is a leveske tetejére teszünk , ezt amint kész a leves, kivesszük, és kidobjuk. A zöldségekkel még egy fél órát lassú tűzön rotyogtatjuk, és tálalás előtt 10 percet pihentetjük.
Tejföllel tálaljuk, és lángost vagy lekváros buktát kínálunk utána.

Sörös vadmalacleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karalábé leves
Karalábé leves

A megtisztított, apró kockára vágott karalábét forró olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Velőscsont leves
Velőscsont leves

A mosott velőscsontokat egy nagy fazékban feltesszük hideg vízben főni. Ha felforrt a csont vize, lehabozzuk. Megpucoljuk, és feldaraboljuk a zöldségeket. Beletesszük a zöldségek...

Elkészítési idő: 180
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réffy
Provanszi leves
Provanszi leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsahúsleves
Kacsahúsleves

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg víz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk