60 dkg törpeharcsa
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
10 kg zöldborsó
15 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
5 dkg karfiol
5 dkg brokkoli (vagy bármilyen zöldség vegyesen)
10 dkg csiperkegomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
1 ek citromlé (ízlés szerint)
A hagymát apróra vágva, kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, gombát, felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Félig (roppanósra) megfőzzük.
Hozzáadjuk a kockára vágott harcsafilét. Készre főzzük, majd a tejszín-tejföl-liszt keverékkel behabarjuk.
Citromlével, esetleg még kevés tárkonnyal ízesítjük.
Ha már meggyőződtél arról, hogy megfelelően ég a tűz, elkezdheted a készülődést. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd kockázd egységes méretű részekre, ne nagyon legyenek nagyobb...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a kétféle hagymát, majd a répát is belekeverjük. 10 perc párolás után hozzáadjuk a burgonyát és a gombát. Rászórjuk a fűszereket, és felöntjük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kel...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét tisztítsuk meg, kockázzuk össze. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbit törjük meg. A répát, fehérrépát, karalábét, zellert,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű