menu

Családireceptkönyv.hu

Tasakban sült sertéskaraj almás-narancsos káposztáva


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 g csont nélküli sertéskaraj
800 g vöröskáposzta
2 db nagyobb alma
2 narancs
só, bors, kömény
1 teáskanál borókabogyó, mustár

Elkészítés:


A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Ha előző este készítjük, a sót hagyjuk ki.
Egy lábosban, kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük, kérget képezünk rajtuk.
Ha elkészültünk, félretesszük.
A káposztát legyaluljuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér részek ne maradjanak rajta, és feldaraboljuk.
A káposztát, almát, narancsot sóval, köménnyel és mozsárban összetört borókabogyóval elkeverjük.
Egy nagyméretű tepsibe akkora alufóliát teszünk, hogy majd visszahajtva teljesen befedje a belekerülő húst és káposztát.
A hússzeleteket egymás mellé a tepsibe rakosgatjuk, ráhalmozzuk a káposztát.
A fóliát visszahajtjuk és 1-1,5 óra alatt megsütjük.
Krumplipürét kínálhatunk mellé.

Tasakban sült sertéskaraj almás-narancsos káposztáva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás-mustáros sertéskaraj sütőben sütve
Fokhagymás-mustáros sertéskaraj sütőben sütve

Keverd össze a mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a borssal és a sóval, majd kend be vele a karajszeleteket. Fedd le, és rakd a hűtőbe. A legjobb, ha eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Fokhagymás tarja sütőben sütve GmLm
Fokhagymás tarja sütőben sütve GmLm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Fiákeres sertésragu - OK
Comb - Fiákeres sertésragu - OK

1. A vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a kockára vágott húst és fehéredésig sütöm, majd a gombát és a paprikát is, és kicsit tovább dinsztelem. 2. Ezután sóval, borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes mustáros karaj sajttal-sonkával töltve
Tejszínes mustáros karaj sajttal-sonkával töltve

Elkészítés: Először a kicsit kiklopfolt sózott borsozott szeleteket betöltjük, feltekerjük és forró serpenyőben kevés olajon át pirítjuk,hogy pörzs anyag keletkezzen és a rostokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk