menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes karalábé krémleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej közepes karalábé
2 leveskocka (tetszőleges)
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 tk étkezési keményítő
kevés őrölt bors

Elkészítés:


A karalábét megpucoljuk, és felkockázzuk (én most a töltött karalábénál megmaradt "karalábébelet" használtam fel). A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a karalábét hozzáadjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a karalábét, hozzáadjuk a leveskockákat, ízlés szerint borsozzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Ha megpuhult, félrehúzzuk a tűzről, és botmixerrel össszeturmixoljuk.
Ha nincs már benne egész darab, visszatesszük felforraljuk. Egy kevés tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, és ezután hozzáöntjük a maradék tejszínt is. A forró levesből hozzámerünk egy kicsit, és beleöntjük a forrásban lévő levesbe, egyet rottyantunk rajta (persze szigorú keverés mellett), és már kész is!

Tejszínes karalábé krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Gyömbéres-fahéjas almaleves
Gyömbéres-fahéjas almaleves

Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, fűszerezzük, hozzáadjuk a citromlevet, a sót, a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lecsepegtetett gom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves májgombóccal Ildinek
Húsleves májgombóccal Ildinek

Tegyél egy fazékba minden hozzávalót (megtisztítva és felvágva) majd öntsd fel vízzel. Hideg vizet adj hozzá ha a levesen van a hangsúly, de ha a hús a fontos, akkor jó meleg vize...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejfölös gombaleves galuskával
Tejfölös gombaleves galuskával

A megtisztított zöldségeket vágjuk fel, a hagymát finomra, a répákat közepes karikákra, a gombát tetszőleges darabokra. Magas falú edényben dinszteljük meg kevés olajon a finomra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk