1 kg liszt,
16 dkg, cukor /8ek./,
10 dkg olvasztott margarin,
2 db tojás,
csipet só,
5 dkg élesztő,
5-6 dl tej
Töltelék
50 dkg túró,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás,
1 pohár 175 g tejföl,
kb 8 ek. /ízlés szerint/ cukor
Másfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott élesztőt. A maradék tejjel jól ki dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából két cipót formálunk, egyenként kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk és nagyobb kockára vágjuk kb, /10*10/
Elkészítjük a tölteléket
A fél kg túrót villával összetörjük, hozzáadunk 2 tojást, 1 citrom reszelt héját, 1 pohár tejfölt és cukrot ízlés szerint. Lágy folyós tölteléket kapunk. Minden kocka közepére egy evőkanál tölteléket halmozunk, és összefogjuk batyunak. Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk.
A batyuk közeit olajjal, a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg sütőbe arany barnára sütjük.
Sütési idő:20-25 perc/ tepsi/
Elkészítési idő 80 perc, ebből a mennyiségből két gáztepsi kalács van.
Jó étvágyat kívánok.
A sütőport a lisztbe keverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a lisztes-vajas keverékhez adjuk. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fok kb:10 -18 perc vagy 150 fok 10 perc és 100 fok 20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMielőtt elkezdjük kikeverni a piskótát először gyújtsuk be a sütőt hogy forró legyen . Tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy pici sóval és kevés citromlével kemény habbá verjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű