200 ml zabtej
10 dkg szeder (fekete)
5 dkg áfonya
1 db szilva (japán)
1 teáskanál cukor (vagy bármilyen édesítőszer ízlés szerint)
2 csepp citromlé (ízlés szerint)
1 csipet só (nagy)
4 db menta (és citromfűlevél)
1 dl víz (szükség szerint)
A hozzávalókat egy turmixolásra alkalmas edénybe öntjük, és annyi vízzel öntjük még fel, amennyi éppen ellepi.
Váratlanul összeturmixoljuk.
Annyi vízet adjunk még hozzá, amilyen hígra/sűrűre szeretnénk.
Jól behűtve, nagy melegben jégkockákkal kínáljuk.
A smoothie alapja az alma, ami nagyszerű A- és B-vitamin, valamint alapvető ásványi anyag forrás. A benne található pektin és gyümölcssav jótékonyan hat a bélműködésre és a bélfóra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret megmossuk, a banánt feldaraboljuk és a szederrel együtt turmixgépbe dobjuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk. Összeturmixoljuk, kóstoljuk, ha szükséges utóízesítjük (cu...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű