3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis db zeller
1 db póréhagyma (kisebb)
1 db burgonya (nagyobb)
0.5 csokor petrezselyem
2 db csirke felsőcomb (változtatható)
2 db csirke alsócomb (változtatható)
1 db leveskocka (tyúkhúsleves)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
köménymag ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
2 ek napraforgó olaj
1.5 l víz (forró)
Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét.
Ekkor felölntjük másfél liter forró (!) vízzel, és beledobjuk a kockát, majd még ízesítjük bőségesen.
Hozzáadjuk a zöldségeket, és elkezdjük forralni. Amikor kezd kialakulni az aranysárga szín, beletesszük a csirkét. (Vagy éppen, amiből a húslevest készítjük.)
Nagyjából fél óra után hozzáadjuk a fél csokor petrezselymet, még pedig felét egészben, felét apróra vágva. Így főzzük bugyogtatva (nem forralva!)erős 2 órán át. (Ha betegnek főzöm, akkor nem adok hozzá tésztát, amúgy természetesen cénametélt dukál bele.)
A leveles sóskáról letépkedjük a szárat, megmossuk alaposan, majd az olajon megpároljuk-dinszteljük-kevés vízzel kb. 1 dl.-el.ez kb15-20 perc. A színe kissé fakóbbá válik, összee...
Elkészítési idő: 45 p. Nehézség: KönnyűAz olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, egy-két percig pároljuk, belerakjuk a tisztított kelbimbót, felön...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a lereszelt burgonyát és a sütőtököt. Sóval ízesítjük és babérlevéllel, kevés rozmaringgal fűszerezzük. Hozzáadjuk a lereszelt körté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű