A barna tésztához
25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
10 dkg porcukor
1 dl feketekávé (vagy tej)
1 ek lekvár/ dzsem
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek rum
20 ml tej
A fehér töltelékhez
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
Tésztát készítünk a lisztből, tejből, élesztőből, cukorból, sóból, jól eldolgozzuk, s ha már elválik a gyúródeszkától, a vajat darabonként belevegyítjük. Majd ezzel is jól elgyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Ezután egy másik tálban habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket . Sütő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA birsalma főzésével kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni mielőtt a tésztára kerül. 3-4 db birsalmát pucoljunk meg, majd távolítsuk el a magházat és daraboljuk fel ízlés szerint....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű