Tészta:
50 dkg liszt
2 egész tojás
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dkg szalalkáli
1,5-2 dl tej
Krém:
1 l tej
4 evőkanál rétesliszt
3 dkg kakaó
20 dkg cukor
2 egész tojás
6 lapos krémes
Tészta: Fél kg lisztet, 2 egész tojást, 15 dkg vajat, 10 dkg porcukrot, 2 dkg szalalkálit, 1,5-2 dl tejet összedolgozunk. Lisztezett deszkán 6 felé vágjuk és kinyújtjuk. A lapokat sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 6-7 percig sütjük.
Krém: 1 liter tejben elkeverni, 4 evőkanál réteslisztet, 3 dkg kakaót, 20 dkg cukrot és 2 egész tojást, majd krém sűrűségűre főzni.
A lapokat még a forró krémmel töltjük meg. Valami súllyal lenyomatjuk, és legalább 6 órát állni hagyjuk, hogy puhuljon a sütemény. Vagy porcukorral szórjuk meg vagy csokival vonjuk be.
Jó étvágyat!
A cukrot 5 dl vízzel egy edénybe tesszük és főzni kezdjük. A meghámozott almát felszeleteljük és mikor a cukros víz elkezd sziruppá válni, hozzáadjuk. A pudingporokat feloldjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. 2. Kinyújtjuk, félig megsütjük, azután...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítsünk egy adag leveles vajastésztát, de most csak 0,5 dkg élesztőt tegyünk bele Négyszeri hajtogatás és pihentetés után nyújtsuk ki 36×36 cm méretűre, majd sodrófára csavarva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű