4 db alma
4 dl tej
2 tojás
liszt
só
cukor
fahéj
olaj
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, majd kb fél cm vastag karikára vágjuk. A felhasználásig citromos vízben tartjuk, hogy ne barnuljon meg.
A tojásokat felverjük, adunk hozzá pici sót, majd annyi tejet és lisztet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Ha elkészültünk, feltesszük serpenyőbe az olajat, felforrósítjuk. Az almakarikákat lisztbe mártjuk, majd a palacsintatésztába és mindkét felüket 2-3 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre rakjuk, hogy feligya a felesleges olajat, majd fahéjas porcukorral megszórjuk, és tálaljuk.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, szép simára kikeverjük. A tojások fehérjéből...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy minimum két dl-es bögrét kifújunk olajsprayvel, vagy vékonyan kikenjük vajjal. (Tényleg vékonyan, mert csak ahhoz szükséges, hogy a kész süti ne ragadjon bele a bögrébe.) Az ös...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztottam, a hozzávalókat összekevertem, csak annyi vizet tettem hozzá, hogy feloldódjon a liszt, de a tészta elég kemény maradjon. Kb 2 evőkanálnyit tettem a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű