20 dkg bacon
60 dkg lapocka vagy tarja
35 dkg gomba
3 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
paradicsomsűrítmény
só, bors, majoranna
őrölt paprika
olaj
Kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, jól átpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, fűszerekkel. Adunk hozzá paradicsomsűrítményt. Pici vizet öntünk alá, és majdnem készre főzzük. Végülbelerakjuk a felszeletelt gombát és rövid lére forraljuk. Sült krumplival és vegyes savanyúsággal tálaljuk.
1. Darált húst dinsztelt hagymán megsütöttem, fűszereztem (só, bors, köménymag, picike kurkuma) 2. Közben elkészítettem a kencét: kb. 3 nagyobb sárgarépát és ugyanennyi mennyiségű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőször a húsokat kikloffoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darált húst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi vegetával, apróra vágott petrezselyem zölddel és kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Dolgozzuk össze a darált húst a citromfűvel, a paprikával, a szódabikarbónával, és a fűszerkeverékkel. Sózzuk, borsozzuk és gyúrjunk belőle gombócokat. 2. Egy mélyebb serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes